Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Regizor din Moldova despre Tatiana Samoilova: Spre sfîrșitul vieții ea radia sfințenie

5 mai. 2014,, 13:56   Societate
4975 0
Foto: vedomosti.md
Moartea Tatianei Samoilova, jubileul căreia a fost marcat ieri, a răvășit întreaga comunitate actoricească din lume.

Actrița era iubită în toată lumea, inclusiv în Moldova. Regizorul Nicolae Ghibu a făcut cunoștință cu Tatiana Samoilova încă în anul 1957, în timpul filmărilor legendarei pelicule „Leteat juravli” („Zboară cocorii”).

„Pentru prima oară am văzut-o pe Tatiana Samoilova, care pe atunci era studentă, pe platoul de filmare a peliculei „Zboară cocorii” în regia lui Mihail Kalatozov”, a mărturisit Nicolae Ghibu, intervievat de NOI.md.

„Atunci m-au impresionat frumusețea ei firavă, emoționabilitatea, ochii ca migdalele. Ea emana o lumină deosebită. Zece ani mai tîrziu ne-am întîlnit din nou. Samoilova a venit în Moldova pentru a prezenta filmul „Ana Karenina”, în care a fost protagonistă, iar mie mi s-a încredințat să o însoțesc în acest turneu. În afară de Chișinău am vizitat cîteva orașe din republică și ei i-a plăcut tare mult la noi. Deja atunci am observat la ea o oarecare stranietate, or, după triumful filmului „Zboară cucorii” de la Cannes, ea o perioadă foarte îndelungată nu a fost solicitată și Tatiana extrem de greu suporta acest lucru. Ultimii ani de viață au fost deosebit de grei pentru ea. Am întîlnit-o de cîteva ori în bufetul Casei Cineaștilor – chipul ei radia sfințenie, beatitudine, or, talentul ei presupunea așa ceva. Veșnică memorie acestei mari actrițe”, a încheiat conversația Nicolae Ghibu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?