X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

A dost descoperit un VIRUS GIGANTIC, posibil de ORIGINE EXTRATERESTRĂ

30 apr. 2014,, 00:50   Ştiinţă şi IT
8862 1
Foto : sb.by
Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit un nou virus, despre care spun că este cel mai mare de pe Pămînt. Virusul, denumit Pandoravirus, are o mărime de un micrometru, ceea ce înseamnă că este de 10 ori mai mare decît virusurile deja cunoscute. Deocamdată a fost identificat numai pe coasta chiliană şi într-un lac din Australia, iar savanţii bănuiesc că provine dintr-un tip celular care nu mai există, notează Daily Mail.

Cercetătorii sunt de părere că virusul descoperit este de origine extraterestră deoarece doar 6% din genele sale se aseamănă cu genele terestre, iar codul genetic este de două ori mai mare decît al Megavirusului, cel mai mare virus descoperit pe Pămînt. Potrivit specialiştilor, virusul ar proveni de pe altă planetă, cel mai probabil de pe Marte.

Virusul gigant se găseşte doar în mediul acvatic şi se pare că nu prezintă un pericol pentru oameni, au menţionat cercetătorii. După ce au studiat genomul pandoravirusurilor, oamenii de ştiinţă au descoperit că peste 93% dintre genele acestuia nu seamănă cu nimic altceva cunoscut pînă acum, ceea ce face ca originea acestor virusuri să fie un mister, mai scrie Daily Mail.

Potrivit cotidianului britanic, analiza genomului sugerează că pandoravirusurile nu sunt înrudite cu nicio altă familie de virusuri cunoscută. Aceste virusuri au peste 2000 de gene care codifică sinteza unor proteine şi enzime cu funcţii necunoscute, mai arată datele studiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?