Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova se va desfăşura festivalul cavalerilor şi doamnelor

25 apr. 2014,, 10:12   Societate
5493 0
Foto: noi.md
Cei care nu sînt împotriva unei călătorii în timp, cu sute de ani în urmă, pentru a ajunge în epoca domniei lui Ştefan cel Mare, sînt aşteptaţi la primul festival medieval costumat din Moldova. Grandiosul eveniment, ce promite să adune 10 mii de iubitori de istorie şi tradiţii, se va desfăşura în perioada 31 mai – 1 iunie la Complexul Etno-Cultural „Vatra”.

Complexul este situat la 30 km de Chişinău, pe traseul Chişinău-Ungheni, unde se poate ajunge foarte uşor cu automobilul sau cu transportul public.

„Preconizăm ca acest festival medieval să devină unul tradiţional, a comunicat pentru NOI.md secretarul general al proiectului, Parascovia Ignat. – El va avea loc într-o zonă pitorească a Codrilor, nu departe de mănăstirea Căpriana. Acum, acolo este construit special un amfiteatru, cu o suprafaţă de 5 mii de metri pătraţi. Programul festivalului va fi foarte extins şi variat – dansuri medievale, bucate străvechi, iarmarocul meşterilor populari, competiţii între cavaleri, prezentarea costumelor istorice. Spectatorii vor putea lua lecţii de scrimă şi tir cu arcul, participa la jocurile şi distracţiile similare cu cele pe care le practicau strămoşii noştri sute de ani în urmă, urmări reproducerea unor bătălii istorice. Sperăm că festivalul nostru va trezi un interes sporit din partea adulților, copiilor, istoricilor serioşi dar și a simplilor turişti. Intrarea va costa 50 de lei”, a menţionat Ignat.

Pînă la sfîrşitul anului Complexul Etno-Cultural „Vatra” planifică să desfășoare încă alte cinci festivaluri, printre care Poiana Dragostei (15 iunie), Festivalul Etno-Balcanic (4-6 iunie), Festivalul Etno-Cultural ,,Paradisul Toamnei”, Festivalul Etno-Folloric ,,Satul de Crăciun”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?