Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Deputații transnistreni nu vor primi automate Kalașnikov

24 apr. 2014,, 17:30   Societate
8001 1
Foto: gospmr.ru
Cu astfel de titluri de răsunet unele instituții mass-media au publicat o informație difuzată de agenția „TIRAS”, potrivit căreia „liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a emis un decret privind înrolarea pentru două luni a deputaților consiliilor locale”.

În atenția cititorilor chiar a fost prezentat textul integral al acestui „document oficial”.

Respectînd regula de aur a redacției de a prezenta doar informații verificate, NOI.md a decis să se convingă de veridicitatea acestei „informații senzaționale”.

Primele dubii au apărut imediat după lecturarea știrii propriu-zise, or, textul integral promis lipsește. Totodată, link-ul indicat nu poate fi accesat. Cu toate acestea, am reușit să găsim acest „material de senzație” pe site-ul Tiras.ru, dar nici acolo nu este publicat textul integral.

Contactați de NOI.md, reprezentanții Ministerului Apărării nerecunoscutei RMN au refuzat să comenteze situația, sugerîndu-ne să ne adresăm nemijlocit Serviciului de presă al lui Evgheni Șevciuk. Însă cei de acolo au rămas mirați de întrebarea noastră, explicînd că toate documentele lui Șevciuk sînt publicate imediat pe site-ul lui.

Ultimul document publicat pe site-ul lui Șevciuk este Legea RMN nr. 87 privind modificarea Legii RMN cu privire la serviciul militar obligatoriu”. Despre deputații consiliilor locale se menționează doar că aceștia sînt scutiți de participare la antrenamente militare (art.54).

Nu este oare aceasta sursa informației de „senzație?!”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?