Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

"Pravîi sector" s-a mutat la Dnepropetrovsk

24 apr. 2014,, 10:12   Externe
14455 3
Foto : polit.ru
Organizația ucraineană ultra-radicală "Pravîi sector" temporar și-a mutat sediul de la Kiev la Dnepropetrovsk. Declarația a fost făcută la o conferință de presă de șeful organizației, Dmitri Iaroș, transmite "Interfax".

"Petrec mobilizarea pentru a consolida operațiunea antiteroristă. Principalul obiectiv - eliminarea separatismului și stabilizarea situației politice în partea de est a Ucrainei", - a spus Iaroș.

Potrivit liderului naționaliștilor, din Dnepropetrovsk este mult mai ușor de a monitoriza situația din Donbas. Iaroș, de asemenea, a vorbit despre formarea unui nou batalion, "Donbas", unde se vor înrola susținătorii organizației din regiunile Donețk și Lugansk. În total, batalionul va număra aproximativ 800 de persoane. Liderul organizației "Pravîi sector" a declarat că intenționează să "curețe" de separatiști Donbasul, iar apoi Crimeea.

Agenția " Segodnya.ua ", precizează că Iaroș s-a întîlnit deja cu guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski. "În politică noi nu folosim banii oligarhilor. Dar atunci cînd e război, nu ne deranjează ca ei să finanțeze armata", - a spus Iaroș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?