Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Procesul împotriva lui Timofti. Ce prognozează experții

24 apr. 2014,, 09:00   Politică
8067 3
Foto: noi.md
Publicația care l-a acționat în judecată pe șeful statului, Nicolae Timofti, pe motiv că acesta ar fi îngrădit drepturile jurnaliştilor de a informa societatea, nu are nicio șansă să cîștige procesul. De această părere este expertul în drept constituțional Nicolae Osmochescu, care a precizat pentru NOI.md că cererea de chemare în judecată a instituției respective este neîntemeiată.

„Nu au nicio șansă de izbîndă cei de la Jurnal TV. Este dreptul privat al fiecărui cetățean de a acorda sau nu un interviu presei, inclusiv al șefului statului. Președintele nu este obligat prin niciun act să dea răspuns la toate întrebările presei. Este o aberație totală. La noi democrația se înțelege în mod eronat, mai degrabă ca o anarhie”, a explicat Osmochescu.

Potrivit expertului, responsabil de acordarea anumitor informații mass-mediei se face nu președintele, dar administrația Președinției, secretarul acestei instituții sau consilierii șefului statului. Osmochescu se arată convins că instanța va respinge argumentele invocate de publicația care l-a acționat în judecată pe Timofti.

Precizăm că magistraţii Curţii de Apel Chişinău au acceptat cererea de chemare în judecată a portalului Jurnaltv.md după ce Judecătoria sectorului Buiucani a încercat să o scoată de pe rol. Redactorul-şef al publicaţiei susţine că în toamna anului trecut a solicitat de la Nicolae Timofti un interviu, dar nu a primit nici un răspuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?