Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Putin a promulgat legea privind SIMPLIFICAREA obținerii cetățeniei ruse

21 apr. 2014,, 15:25   Externe
8502 6
Foto: informing.ru
Președintele rus Vladimir Putin a promulgat luni amendamente legale pentru simplifcarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru vorbitorii de limba rusă din spațiul fostei Uniuni Sovietice, a anunțat Kremlinul, potrivit Reuters.

La 4 aprilie 2014 Duma a adoptat legea "Cu privire la amendamentele la Legea federală "Cu privire la cetățenia Federației Ruse" și unele acte legislative ale Federației Ruse", iar la 16 aprilie a primit aprobarea Consiliului Federației.

Acum, cetățenii străini și persoanele care au reședința pe teritoriul Rusiei, dar fără cetățenie vor susține interviul într-o comisie specială.

După recunoașterea străinului drept vorbitor nativ al limbii ruse, va fi posibil să obțină cetățenia rusă fără a îndeplini cerințele specifice în ceea ce privește durata șederii pe teritoriul Rusiei. În plus, va fi redus termenul de procesare a cererilor de obținere a cetățeniei Federației Ruse.

Amintim, Vladimir Putin a semnat o lege prin care se introduce examenul obligator la limba rusă, istoria și verificarea cunoașterii bazelor legislației ruse pentru lucrătorii migranți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?