X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Academicianul Afanasiev a prezentat dovezi care demosntrează plagiatul lui Duca (VIDEO)

15 apr. 2014,, 18:05   Societate
7924 0
Foto: noi.md
„Cred că cei care în timpul apropiat urmează să aleagă președintele Academiei de Științe a Moldovei trebuie să conștientizeze ce pată de rușine va fi pe obrazul lor dacă vor vota pentru Gheorghe Duca. Și cum se vor uita după asta în ochii elevilor lor”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă doctorul în științe agricole, academicianul Academiei de Științe a Rusiei, Veaceslav Afanasiev.

Academicianul Afanasiev a prezentat probe documentale care demosntrează și alte afirmații minciunoase făcute de Duca. Astfel, Gheroghe Duca a declarat că, în anul 2004, Afanasiev a fost subalternul lui în cadrul Academiei de Științe a Moldovei. În realitate, în perioada anilor 2002-2005, Veaceslav Afanasiev a activat în calitate de viceministru al Economiei. Ministrul Ecomomiei din acea perioadă, Marian Lupu, i-a încredințat adjunctului său să participe la o conferință internațională importantă. Afanasiev s-a pregătit serios de acest eveniment și a scris un articol științific la subiectul care urma să fie discutat. Ulterior, Gheorghe Duca fără a-l informa pe autor și fără acordul acestuia a inclus articolul lui Afanasiev în lucrarea sa științifică.

Veaceslav Afanasiev a amintit că în toată lumea plagierea proprietății intelectuale este considerată o infracțiune deosebit de gravă și cei care vor trebui să aleagă președintele Academiei de Științe nu trebuie să uite despre acest fapt.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?