Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Academicianul Afanasiev: Președintele Duca este plagiator!

8 apr. 2014,, 16:07   Societate
5143 2
Foto: noi.md
Preşedintele Academiei de Științe a Moldovei a fost acuzat nici mai mult, nici mai puțin de ... plagiat, transmite pan.md. Doctorul în ştiințe agricole, academicianul Veaceslav Afanasiev susține că Gheorghe Duca i-ar fi furat articolul științific. Afanasiev consideră că în cartea lui "Contribuţii la societatea bazată pe cunoaştere", publicată în 2007, Duca a inclus în întregime lucrarea lui științifică, publicată trei ani mai devreme.

Despre plagiatul comis Afanasiev a povestit reporterilor ziarului "Moldova Suverană", iar în calitate de dovadă a acuzațiilor sale, omul de ştiinţă prezintă concluzia Agenției Proprietății Intelectuale AGEPI, în care se spune că Duca nu avea dreptul să împrumute întregul text al unui alt autor, fără consimțămîntul acestuia. Încălcarea drepturilor de autor atrage după sine răspundere civilă, administrativă sau penală.
Afanasiev menţionează că nu intenţionează să ajungă la un proces de judecată cu Duca, dar îi îndeamnă pe colegii săi de Academie să aibă în vedere faptul că conducătorul lor fură idei străine.

"Furtul de idei se numește plagiat și este caracteristica cea mai înjositoare pentru un om de știință, mai ales dacă acesta aspiră la o poziție de conducere în acest domeniu", scrie Afanasiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?