Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

ANPCI cere să nu fie admisă repetarea atacului raider asupra gestionării drepturilor de autor (VIDEO)

15 apr. 2014,, 16:59   Societate
5076 0
Foto: noi.md
Asociația Națională pentru Protecția Creației Intelectuale (ANPCI) solicită Parlamentului să nu aprobe amendamentele la Legea „Privind drepturile de autor și drepturile conexe”, care au fost propuse de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI). În opinia membrilor ANPCI, aprobarea acestor amendamente va monopoliza gestionarea drepturilor de autor în Republica Moldova.

Președintele ANPCI Iurie Gheorghiță a menționat că prin noul proiect de lege „unele persoane corupte și răuvoitoare încearcă să facă lobby în favoarea intereselor Asociației „Drepturilor de Autor și Conexe din Moldova” (AsDAC). Potrivit lui Gheorghiță, legislația actuală în domeniu corespunde în totalitate legislației UE, iar modificarea acesteia va încălca echilibrul normelor de drept privind protecția drepturilor de autor și drepturilor conexe și va reinstaura monopolul organizației care s-a compromis. Președintele ANPCI a comunicat că în favoarea intereselor acestei asociații face lobby deputatul Parlamentului RM Ghenadie Ciobanu, care a recunoscut în ședința Legislativului că el este autorul amendamentelor respective.

„În prezent, AsDAC colectează circa 90% din suma drepturilor de autor, pe care le repartizează nu se știe după care criterii, în baza preferințelor față de un interpret sau altul, ceea ce este inadmisibil. Noi dorim să se facă dreptate”, a declarat Gheorghiță.

ANPCI solicită deputaților să excludă proiectul de lege din agenda de lucru a Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?