X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

În pădurile din Moldova sînt mult mai multe zone pentru vînătoare decît pentru odihnă?

10 apr. 2014,, 09:30   Societate
4241 0
Foto: noi.md
Conducătorii ocolurilor silvice subordonate Agenţiei "Moldsilva" s-au adunat într-o şedinţă planificată pentru a discuta despre situația economică și financiară din domeniu, informează newsmoldova.md.

O atenție deosebită a fost acordată discutării problemelor referitoare la suprafeţele de pădure date în arendă. Conform datelor, gospodării vînătoreşti în Republica Moldova sînt mai multe decît zone de odihnă.

Astfel, pentru vînătoare au fost distribuite 6 591,7 hectare, ceea ce constituie aproximativ 2% din suprafața totală a pădurilor. Totodată au fost date în arendă ca zone de odihnă teritorii cu o suprafaţă totală de 4 ori mai mică. Pentru odihnă sînt folosite 1.687 de hectare. De remarcat, că aici au fost incluse şi taberele pentru copii, dintre care unele au fost construite în urmă cu peste două decenii și jumătate.

În plus, comisia de lucru pentru verificarea zonelor forestiere închiriate, alcătuită din reprezentanți ai Inspectoratului Ecologic de Stat și Inspecţiei de Stat în Construcţii, lucrători ai ocolurilor silvice și colaboratori ai Agenției "Moldsilva", a constatat că majoritatea arendatorilor au permisiunea de a construi în zonele indicate. Inspectoratele nominalizate trebuie să stabilească în continuare legalitatea eliberării acestor documente.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?