Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Voronin comentează constituirea "PCRM-REFORMATOR"

4 apr. 2014,, 10:29   Politică
5805 4

Foto : noi.md

Voronin a calificat inițiativa de creare a partidului comuniștilor reformatori drept un partid - nălucă inventat de actuala guvernare, demonstrînd campania lansată împotriva PCRM.

Declarația a fost făcută de președintele PCRM, Vladimir Voronin, joi, 3 aprilie, vorbind despre intenția unui grup de așa ziși comuniști – reformatori de a crea Partidul Comuniștilor Reformatori.

”De fapt ideea nu-i aparține lui acest Popa (Ruslan Popa, pretins reformator – n.r.), ci altor structuri care lucrează împotriva noastră. Este parte a activităților lansate intenționat ca să afecteze imaginea conducătorului partidului, să țese intrigi în interiorul partidului”, a declarat Vladimir Voronin.

Potrivit președintelui PCRM, această luptă împotriva formațiunii comuniștilor a început mai devreme și este infiltrată și în subiecte, care nu au legătură cu partidul. ”De exemplu, aceste discuții la moțiune tot împotriva comuniștilor au fost. Că nouă ceva nu ne convine. Noi nu vrem nimic, noi vrem sa fie ordine în țară, să crească bunăstarea populației, nimic mai mult”, a concluzionat Voronin.

”Cît ține despre acest partid, este un partid nălucă”, a mai adăugat sursa citată, subliniind că urmează să fie urmărite acțiunile Ministerului Justiției cu înregistrarea lui și dacă ”nu vor fi date indicații”.

Pe data de 3 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, Ruslan Popa, care se autointitulează comunist – reformator, a anunțat că în cel mai scurt timp se planifică înregistrarea la ministerul Justiției a Partidului Comuniștilor Reformatori, care va folosi simbolica ”secera și ciocanul” și tezele de bază din activitatea PCRM.

Astfel, s-au confirmat informațiile oferite agenției OMEGA de surse din media-holdingului oligarhului, Vladimir Plahotniuc, care au anunțat că ”clona” PCRM este creată la indicația directă a controversatului om de afaceri și va purta denumirea de ”Partidul Comuniștilor Reformați din Moldova”.

Aceeași sursă a adăugat că în urma unei înțelegeri dintre Plahotniuc și Filat, partidul urmează să fie înregistrat de ministerul Justiției, procedura fiind asigurată de ministrul Oleg Efrim. ”Totul este gîndit, pînă și abrevierea va fi identică. Simbolurile acestei structuri vor fi secera și ciocanul. Deosebirea de simbolurile Partidului Comuniștilor va fi doar lipsa cărții”, a mai adăugat sursa citată.

Potrivit tuturor sondajelor de opinie, ratingul actual al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova depășește rezultatul cumulat al partidelor de guvernare. Alegerile parlamentare vor avea loc în toamna curentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?