X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Expert: Arestul ofiţerului KGB-ului transnistrean este o răzbunare pentru doborîrea dronei ucrainene

2 apr. 2014,, 12:40   Societate
4234 0
Foto: rusmirzp.com
Arestul ofiţerului KGB-ului Transnistriei cel mai probabil este o răzbunare pentru doborîrea de către forţele transnistrene a dronei ucrainene ce plana deasupra regiunii", consideră expertul în domeniul securităţii Simion Nikulin.

Specialistul a spus pentru "Infotag" că serviciile speciale ale Transnistriei "activează în Ucraina şi acest fapt nu este un secret".

"Activitatea lor şi priorităţile periodic se schimbă, în dependenţă de situaţia şi relaţiile dintre Kiev şi Tiraspol. Uneori serviciile speciale ale părţilor fac schimb de informaţie şi chiar desfăşoară acţiuni comune, în special, în zonele de frontieră. Aceste aspecte îi vizează în special pe colaboratorii operativi ai serviciilor de frontieră", a spus Nikulin, numind firescă o astfel de practică de cooperare a organelor de protecţie a frontierei.

Totodată, el consideră că Serghei Kuzimuk, arestat de Serviciul de Securitate al Ucrainei, "putea să îndeplinească o misiune specială sau de spionaj în raionul de frontieră a Ucrainei, inclusiv legată de asigurarea unei filiere de transportare a armamentelor şi muniţiilor".

"Acest fapt este confirmat şi de aceea că ofiţerul reţinut din start a dat mărturii ce confirmă acuzaţiile. Ba chiar foarte detaliate. În informaţia cu privire la extrădarea acestuia Moldovei însă există un subtext evident. Aceasta este sau şantajarea conducerii RMN-ului, sau o răzbunare subtilă pentru drona ucraineană doborîtă", a conchis expertul în domeniul securităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?