X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Surpriză neplăcută pentru Vladimir Voronin

1 apr. 2014,, 15:13   Politică
7066 8
Foto : noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu va mai beneficia de pază de stat, începînd cu această lună, întrucît Serviciul de Pază și Protecție de Stat nu are temei legal pentru a-i acorda în continuare protecție deputatului. Anunțul a fost făcut astăzi de Serviciul de presă al Președinției.

Potrivit sursei citate, perioada în care deputatul a beneficiat de protecție de stat în calitate de ex-președinte al Republicii Moldova s-a încheiat pe 31 martie, iar o cerere de prelungire a acestei perioade nu a fost prezentată președintelui Nicolae Timofti.

Menționăm că anterior membrii Consiliului Unirii i-au expediat președintelui Timofti un apel prin care îi cer să nu-i mai prelungească liderului comuniștilor, termenul de asigurare a protecției și pazei de stat.

La sfîrșitul lunii decembrie 2013, comuniștii au solicitat ca Voronin să fie păzit de gărzi de corp de stat pînă la încheierea mandatului actualului parlament. Liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a invocat în demersul său că Vladimir Voronin are nevoie de pază pe motiv că este liderul celui mai important partid de opoziţie și duce o viață politică activă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?