Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Unioniștii vor să-l lipsească pe Vladimir Voronin de paza de stat

25 mar. 2014,, 10:48   Societate
4089 0
Foto: noi.md
Membrii Consiliului Unirii i-au expediat președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, un apel prin care îi cer să nu-i mai prelungească liderului comuniștilor, Vladimir Voronin, termenul de asigurare a protecției și pazei de stat, care expiră pe 31 martie curent, scrie ziarulnational.md.

„Acest cetăţean beneficiază de pază de stat de peste patru ani – termen depăşit de prevederile legislative. Considerăm că cetăţeanul Voronin nu se află în pericol iminent, nu este amenințat de nimeni, nici agresat, pentru că nu prezintă vreun interes sporit, ca persoană publică, pentru majoritatea populaţiei noastre. Cetăţeanul Voronin face declarații, desfăşoară, sprijină şi întreprinde acţiuni îndreptate împotriva cursului european al Republicii Moldova, susţine separatismul din estul şi sudul republicii, iar, împreună cu acoliţii săi, sprijină agresiunea militară, politică şi informaţională a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, se menționează în apelul Consiliului Unirii.

Potrivit autorilor apelului, în prezent, mii de familii şi cetăţeni din Moldova au nevoie de protecţia statului, inclusiv din partea organelor de drept. „Nu este deloc rațional a acorda o asemenea protecție doar unei singure persoane numai pentru faptul că aceasta a fost cîndva președinte al țării”.

Amintim că, la sfîrșitul lunii decembrie 2013, comuniștii au solicitat ca liderul lor, Vladimir Voronin, să fie păzit de gărzi de corp de stat pînă la încheierea mandatului actualului Parlament.

Liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a invocat în demersul său că Vladimir Voronin are nevoie de pază pe motiv că este liderul celui mai important partid de opoziţie și duce o viață politică activă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?