Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Ana Guțu a înaintat un demers privind stoparea propagandei rusești în Moldova

1 apr. 2014,, 13:32   Politică
10553 40
Foto: noi.md
Deputata PLR Ana Guțu a înaintat un demers președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, prin care cere acestuia „să oprească propaganda rusească la radio și televizor”. În acest sens, deputata propune ca buletinele de știri şi emisiunile de dezbateri politice produse în Federaţia Rusă şi distribuite pe teritoriul Republicii Moldova să fie înlocuite cu alte emisiuni, cum ar fi știri europene, republicane sau locale, emisiuni de muzică.

Potrivit Anei Guțu, solicitarea vine în contextul evenimentelor politice din Ucraina şi agresiunii Federaţiei Ruse în această ţară.

„Canalele de televiziune ruse se dedau unei propagande agresive, prin care opinia publică este intoxicată cu falsuri, propagate în spirit șovin, incitator la ură interetnică, scopul fiind justificarea agresiunii Federației Ruse în Ucraina (anexarea Crimeii). Amintim că judecătoria din Kiev a dispus suspendarea difuzării posturilor TV rusești pe teritoriul Ucrainei. Motivele invocate de această instanţă au fost următoarele: „activitatea posturilor nu corespunde legislației ucrainene şi există dovezi precum că, cu ajutorul unor informaţii părtinitoare, aceste canale alimentează separatismul, incită la ură etnică şi război”, explică Guțu în demersul său.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?