Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Doar Formuzal este capabil să ne dezvăluie „marele secret economic”

26 mar. 2014,, 14:48   Societate
4702 7
Foto: noi.md
Declaraţia destul de confuză a başcanului Găgăuziei şi membrului Guvernului Moldovei Mihail Formuzal privind ridicarea embargoului la livrarea producţiei alcoolice din Moldova în Federația Rusă a rămas neclară, comunică NOI.md.

Redacţia NOI.md a încercat să afle cît de veridice sînt declaraţiile lui Formuzal. Însuşi başcanul nu a răspuns la telefon, am reuşit să vorbim cu preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, dar el doar şi-a cerut scuze şi a comunicat că delegaţia se află la o întrevedere importantă. Nimic în acest sens nu se ştie nici la Ministerul Agriculturii, iar cei de la Guvern au spus că de „problema vinurilor” se ocupă instituţia menţionată.
Nici pe site-urile oficiale ale ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, Rospotrebnadzorului nu este niciun comunicat pe această temă.

Nu ne rămîne decît să aşteptăm revenirea lui Formuzal, care va dezvălui secretul privind rezultatele activităţii delegaţiei Găgăuziei în Rusia. Însă apare întrebarea: cum e posibil, în general, ca un membru al Guvernului Moldovei să se afle la Moscova, chiar şi din propria iniţiativă, să încerce să reia livrările de alcool din Moldova, să stabilească un contact strîns cu conducerea regiunii Moscova, iar acest fapt să rămînă în afara atenţiei conducerii ţării?

Apropo, într-un an, doar această regiune a Rusiei mănîncă, în sensul direct al cuvîntului, circa trei milioane de tone de produse. Moldova produce atîta? Merită dezvoltat subiectul?

Dar să revenim la oile noastre. Se creează impresia că politicienii noştri, în febra maratonului electoral, au uitat cu desăvîrşire de problemele stringente ale ţării. Dar poate ei astfel deja au renunţat la Găgăuzia şi Transnistria? Atunci anunţaţi deschis despre aceasta, dragi domni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?