Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Un europarlamentar îi dă o replică PCRM-ului (VIDEO)

26 mar. 2014,, 14:20   Politică
7346 9
Foto: replicaonline.ro
Comentariile Partidului Comuniștilor pe marginea semnării Acordului de asociere și a celui de liber schimb cu UE nu corespund adevărului. Declarația aparține europarlamentarului român Monica Macovei, care a enunțat o serie de contraargumente la afirmațiile comuniștilor în ceea ce privește integrarea europeană a Republicii Moldova.

Potrivit oficialului european, atît liberalizarea regimului de vize cu UE, cît și semnarea Acordului de asociere sînt decizii luate în beneficiul cetățenilor, și nu al Uniunii, așa cum consideră membrii PCRM. Totodată, Monica Macovei a precizat că apropierea Moldovei de UE va duce la consolidarea încrederii investitorilor străini în Republica Moldova.

„Am auzit comentarii negative și neadevărate de la PCRM. Se spune că UE nu a acordat și dreptul la muncă. Dacă cetățenii moldoveni vor obține permise de muncă în spațiul comunitar, ei vor putea face acest lucru. Prin urmare, este o concluzie răuvoitoare. Am auzit iar manipulări, li se spune oamenilor că se negociază pe ascuns. Ceea ce pot să vă spun este că peste tot în lume orice tip de negocieri se fac cu ușile închise. Iarăși am auzit de la PCRM că Acordul de liber schimb ar avantaja UE. Serios, acum e ca și cu șoricelul și elefantul. Nu e făcut acest lucru în avantajul UE , ci în avantajul Moldovei, pentru că vor crește exporturile, nu importurile”, a explicat Macovei.

Europarlamentarul a reiterat faptul că în contextul crizei politice din regiune, Republica Moldova are nevoie de soluții de criză, iar acest lucru ar însemna semnarea cît mai rapidă a Acordului de asociere cu UE și grăbirea procesului de integrare în comunitate. În opinia Monicăi Macovei, apropierea Moldovei de UE nu va îngheța relațiile Moldovei cu Rusia.

Menționăm că anterior, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că prin semnarea Acordului de asociere cu UE, Moldova își va pierde suveranitatea. Totodată, membrii PCRM au acuzat în repetate rînduri guvernarea că a ținut în secret prevederile Acordului de asociere cu UE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?