X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Ministerul Economiei a luat sub control strict restructurarea complexului termoenergetic din Chișinău

26 mar. 2014,, 09:00   Economie
4377 1
Ministerul Economiei a luat sub control strict restructurarea complexului termoenergetic din Chișinău
Foto: noi.md
Ministerul Economiei a instituit luni un grup de lucru special care va asigura restructurarea complexului termoenergetic din municipiul Chișinău, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în termen de trei zile, grupul de lucru va actualiza şi va prezenta pentru aprobare planul detaliat de acţiuni privind restructurarea complexului termoenergetic din capitală, ţinînd cont de derularea procedurii de faliment a SA „Termocom”. Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a menționat că grupul lucru va monitoriza procesul de alimentare a consumatorilor cu energie termică şi apă caldă menajeră pe parcursul procedurii de reorganizare, precum și pregătirea întreprinderilor complexului termoenergetic pentru noul sezon de încălzire.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, chiar dacă în cadrul procesului de restructurare a întreprinderilor vor apărea probleme de ordin juridic, consumatorii din municipiul Chișinău „nu trebuie să resimtă această reorganizare decît prin eficientizarea serviciilor de care beneficiază”.

Oficialul a dat dispoziții întreprinderilor subordonate Ministerului Economiei care fac parte din Consiliul creditorilor al SA „Termocom” să asigure integritatea patrimoniului întreprinderii și gestionarea transparentă a acestuia. Valeriu Lazăr a subliniat că „nici un capăt de ață nu trebuie să dispară de la fosta întreprindere „Termocom” în procesul de creare a SA „Termoelectrica”. Ministrul Economiei a menționat că Guvernul nu are alt interes decît să ducă la bun sfîrșit procesul de fuziune a întreprinderilor pînă la noul sezon de încălzire și să asigure funcționarea eficientă a întreprinderii pe viitor.

Administratorul procedurii de lichidare a SA „Termocom”, Veaceslav Eni, a declarat că va fi semnat actul de predare-primire a activelor întreprinderii, următorii pași fiind inventarierea și evaluarea acestora, precum și efectuarea unui audit al întreprinderii, inclusiv al corectitudinii tarifelor pentru consumatori.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?