Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Tiraspolul, nedumerit de amînarea întrevederii reprezentanţilor politici ai părţilor

21 mar. 2014,, 12:45   Societate
3835 3
Foto: trm.md
MAE al Transnistriei a adresat reprezentantului politic al Republicii Moldova, Eugen Carpov, "un mesaj în care este exprimată nedumerirea în privinţa motivelor de tergiversare a dialogului şi îndemnul de a intensifica contactele".

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la pagina web a ministerului de externe al autoproclamatei RMN, motiv pentru aceasta a servit refuzul lui Carpov de a participa la întrevederea reprezentanţilor politici ai părţilor, programată să se desfășoare pe 20-21 martie la Tiraspol.

Potrivit comunicatului, partea moldovenească a propus amînarea întrevederii pentru o dată mai tîrzie.

În cadrul întrevederii se planifica discutarea subiectelor ce ţin de pregătirea pentru următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2", preconizată pentru zilele de 10-11 aprilie la Viena, precum şi mecanismele de utilizare a terenurilor din raionul Dubăsari de către fermieri moldoveni. Se prevedea, de asemenea, că în cadrul întrevederii reprezentanţii politici vor coordona şi vor semna documentul care va permite să fie returnate şcolilor româneşti din Tiraspol "sursele băneşti arestate, introduse ilegal pe teritoriul republicii".

Partea transnistreană "aşteaptă din partea colegilor moldoveni "propuneri cu privire la data următoarei întrevederi", sperînd la "intensificarea relaţiilor".

Recent Carpov a preferat ca în locul deplasării la Tiraspol să se întrunească la Chişinău cu șefa Misiunii OSCE, Jennifer Brush. Interlocutorii au discutat cursul pregătirilor pentru runda de negocieri în formatul "5+2" de la Viena, situaţia reglementării transnistrene pe fundalul evenimentelor din Ucraina, inclusiv rezultatele întrevederilor reprezentanţilor politici ai părţilor şi activitatea grupurilor de experţi. Carpov a reiterat poziţia Moldovei de a discuta la Viena subiectele din coşul trei, împotriva cărora se pronunţă Tiraspolul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?