Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Merkel: "Acordul în vederea anexării peninsulei contravine dreptului internaţional"

18 mar. 2014,, 17:41   Externe
4331 8
Foto: ruvr.ru
Cancelarul german Angela Merkel a afirmat marţi că alipirea Crimeei la Rusia, decisă printr-un acord istoric semnat de preşedintele Vladimir Putin şi conducerea peninsulei, este "contrară dreptului internaţional".

"Integrarea Crimeei în Federaţia Rusă este contrară dreptului internaţional", a subliniat Merkel, într-o conferinţă de presă cu omologul său portughez, Pedro Passos Coelho, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat acordului în vederea anexării peninsulei din sudul Ucrainei la Rusia.

"Aşa-zisul referendum de duminică în vederea alipirii Crimeei este contrar dreptului internaţional, declaraţia de independenţă care a fost recunoscută ieri (luni - n.r.) de preşedintele rus contravine dreptului internaţional", a explicat cancelarul german.

Merkel a subliniat că "organizaţiile internaţionale, inclusiv Consiliul de Securitate al ONU, OSCE şi Consiliul european" au aceeaşi opinie.

Cu toate acestea, cancelarul german a afirmat că dialogul cu Rusia trebuie să continue. "În paralel cu sancţiunile luate, vom susţine dialogul şi discuţiile", a subliniat Merkel.

Insistînd pe "divergenţele de opinie privind Crimeea" cu Rusia, Angela Merkel şi-a exprimat speranţa în legătură cu "evoluţiile pozitive din Ucraina, în special în pregătirea alegerilor" prezidenţiale anticipate din 25 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?