Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Șupac: Au început pregătirile pentru falsificarea datelor recensămîntului populației

12 mar. 2014,, 16:14   Societate
5226 2
Foto : tribuna.md
În Moldova au început activ pregătirile pentru falsificarea datelor recensămîntului populației, afirmă deputata PCRM Ina Șupac pe o rețea de socializare. Potrivit parlamentarei, un oarecare grup de inițiativă „Inițiativa Civică pentru Tineret” a lansat o campanie activă prin telefon. Astfel, potrivit lui Șupac, reprezentanții grupului sună cetățenii și se interesează cum aceștia vor răspunde la următoarele întrebări: „Ce naționalitate aveți?”, „Care este limba maternă?”, „Pentru care limbă vă pronunțați – moldovenească sau română?”.

Ina Șupac presupune că anume din cauza pregătirilor pentru falsificarea datelor recensămîntului populației, autoritățile intenționează să amîne data desfășurării recensămîntului din luna aprilie pentru luna mai. „Totul e simplu. Are loc pregătirea activă pentru falsificarea datelor recensămîntului. Nu au reușit să o facă, de aceea le mai trebuie o lună. Cine a răspuns la sondajul telefonic că se consideră „moldovean” și limba vorbită este „moldovenească” să nu se aștepte că va fi vizitat de operatorii care vor efectua recensămîntul. Nu veți avea nicio treabă cu recensămîntul oficial – pentru voi vor scrie și semna alții”, a declarat Șupac.

La rîndul său, solicitat de NOI.md să comenteze această propunere, deputatul din partea Partidului Liberal Valeriu Munteanu a menționat că liberalii sînt împotriva amînării datei desfășurării recensămîntului populației.

„Liberalii contestă această decizie. În conformitate cu legea, recensămîntul populației urmează să aibă loc în perioada 1-14 aprilie. Noi considerăm că în luna mai, în legătură cu marcarea zilei de 9 mai, se vor activiza la maxim curentele românofobe și rusofile. Cel mai probabil, Coaliția execută o comandă de la Moscova”, a declarat Munteanu.

Deputatul liberal a menționat că are încredere în instituțiile de stat și fără dovezi nu poate afirma despre o eventuală falsificare a datelor recensămîntului populației. „Noi considerăm că totul trebuie să fie corect. E cu totul altceva atmosfera în care se va desfășura recensămîntul”, a conchis Munteanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?