Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Vicepremierul Carpov consideră că administraţia de la Tiraspol este fidelă cursului „Smirnov-Antiufeev”

5 mar. 2014,, 10:53   Societate
3681 0
Foto: noi.md
"Actuala administraţie de la Tiraspol este fidelă cursului lui Igor Smirnov şi a lui Vladimir Antiufeev, declarat la începutul anilor '90, potrivit cărora pe ambele maluri ale Nistrului locuiesc "popoare diferite şi sînt două părţi diferite", a declarat marţi, într-un interviu acordat portalului UNIMEDIA, vicepremierul pentru Reintegrare, permanentul reprezentant politic al Republicii Moldova la negocierile în formatul 5+2, Eugen Carpov.

Potrivit agenţiei "Infotag", diplomatul a comunicat că timp de trei ani de cînd exercită această funcţie consideră două rezultate ca fiind cele mai importante: reluarea negocierilor (suspendate în 2006 - "I") şi implicarea partenerilor internaţionali la procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

"Constat cu regret că dorinţa noastră de a modifica statutul SUA şi UE din calitate de observatori în calitate de moderatori întîmpină rezistenţă şi ostilitate din partea Rusiei şi Transnistriei", a spus diplomatul, menţionînd că "de asemenea, se atestă şi refuzul lor de a discuta viitorul politic al unui stat comun".

"Promisiunea de a părăsi masa de negocieri în cazul în care vor fi înaintate pentru discuţii subiecte din coşul trei - politice, nu au mai fost enunţate. Noi nu considerăm o astfel de poziţie ca fiind una constructivă şi deschisă", a spus politicianul.

Vicepremierul consideră că Transnistria continuă să fie "o zonă închisă", unde în capul mesei stă cenzura, iar conducerea s-a obişnuit să manipuleze populaţia, "introducînd imagini ostile".

"Se cultivă imaginea unei Moldove "duşmănoase". Această tendinţă poate fi observată în toate sursele mass-media locale. Pe un astfel de fundal este greu de vorbit despre posibile progrese în dialog. Dorim să păstrăm măcar rezultatele deja obţinute - contacte permanente, atenţia colegilor noştri din Occident faţă de ei, includerea problemelor noastre pe ordinea lor de zi", a subliniat Carpov, menţionînd că "şi Tiraspolul, şi Moscova urmăresc în procesul de negocieri "scopuri de altă origine, dar nicidecum ideea de reintegrare a Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?