Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

La Basarabeasca, lui Dodon i s-a arătat ușa

1 mar. 2014,, 11:00   Societate
4462 1
Foto : noi.md
În cadrul ședinței Consiliului Orășenesc Basarabeasca aleșii locali au refuzat să includă în agenda de lucru chestiunea privind „Organizarea referendumului local consultativ privind prioritățile de dezvoltare social-economică”. Propunerea a fost susținută doar de doi consilieri, iar ceilalți s-au abținut de la vot, transmite NOI cu referire la Gagauzinfo.md.

„Noi deja de două ori am adoptat declarația privind vectorul de dezvoltare și în ambele cazuri instanța de judecată a considerat-o ilegală. Dacă vom mai adopta o dată această decizie, care ulterior va fi contestată, Consiliul Orășenesc va fi dizolvat”, a explicat secretarul Consiliului orășenesc Basarabeasca, Andrei Mihailov. În opinia lui, în cazul în care consiliul va insista asupra desfășurării referendumului local, acesta va avea aceeași soartă ca și cel precedent, care a fost dizolvat pentru încălcări similare.

După desfășurarea referendumului din 2 februarie din UTA Găgăuzia, care a fost declarat ilegal de actuala coaliție de la guvernare, liderul PSRM, Igor Dodon, i-a îndemnat pe președinții și consilierii tuturor raioanelor Moldovei să organizeze plebiscite similare pentru a vedea care sînt preferințele cetățenilor în privința vectorului de dezvoltare a țării. În timpul apropiat, Parlamentul Moldovei urmează să examineze și să aprobe un proiect de lege care prevede că problemele de interes naţional, cele de politică internă şi externă a ţării nu vor putea fi supuse referendumurilor locale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?