X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Chișinăul a acceptat să facă o concesie în fața Tiraspolului

26 feb. 2014,, 14:53   Societate
3574 1
Foto: noi.md
Administraţia şcolilor cu predare în baza grafiei latine din Transnistria sînt dispuse să purceadă în timpul apropiat la încheierea acordurilor de arendă propuse de partea transnistreană, achitarea cărora se va efectua din contul bugetului Republicii Moldova. La un astfel de acord s-a ajuns marţi, în cadrul şedinţei grupurilor de experţi pentru educaţie, care a avut loc în oficiul de la Tiraspol al Misiunii OSCE.

Cît privește funcționarea acestor şcoli, părţile s-au înţeles ca în timpul apropiat să aprobe termenii exacţi de desfăşurare a inspecţiilor comune, care sînt preconizate pentru prima jumătate a lunii martie.

Participanţii la şedinţă au discutat şi posibilitatea legalizării documentelor de instruire emise de instituţiile de învăţămînt ale autoproclamatei RMN.

Partea moldovenească a comunicat că anumite aspecte ale subiectului nu ţin de competenţele grupului de lucru moldovenesc, în legătură cu care Chişinăul propune desfăşurarea consultărilor suplimentare şi examinarea problemei în cadrul altor formate şi grupuri de experţi de profil.

În Transnistria activează opt şcoli moldoveneşti, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?