Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Vlad Filat comentează situația din Ucraina

19 feb. 2014,, 10:28   Politică
11295 22
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, este îngrijorat de protestele care au loc în Ucraina, soldate cu decesul a zeci de persoane. Liderul liberal-democrat şi-a exprimat solidaritatea deplină cu poporul ucrainean şi a declarat că această criză trebuie depăşită cu calm şi raţiune, transmite NOI.md.

„Este absolut inadmisibil ceea s-a întîmplat în Ucraina, sub acoperirea nopţii. Vărsarea de sînge, indiferent de explicaţii, reprezintă un lucru extrem de grav şi nu trebuie încurajat sub nicio formă. Autorităţile de la Kiev trebuie să înţeleagă acum că orice om care îşi cere drepturile trebuie ascultat, dar nu redus la tăcere! Este cumplit ca Ucraina să se transforme într-o pată de sînge pe harta Europei, oamenii trebuie să se simtă liberi şi în deplină securitate în ţara pe care o iubesc”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mai declarat că libertatea, drepturile cetăţenilor, viitorul european sînt valori care nu pot fi strangulate prin violenţă, or, nu poţi lupta împotriva propriului popor.

La începutul lunii decembrie, Vlad Filat a fost prezent la acţiunea proeuropeană din centrul oraşului Kiev, Ucraina, unde a ţinut un discurs în faţa participanţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?