Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

ANRCETI a lansat campania „Cunoaşte-ţi drepturile de consumator al serviciilor de comunicaţii electronice”

14 feb. 2014,, 15:59   Societate
3173 0
Foto: tverigrad.ru
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a dat startul campaniei informaţionale „Cunoaşte-ţi drepturile de consumator al serviciilor de comunicaţii electronice”.

Potrivit agenţiei "Infotag", directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, a comunicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că "pe 15 februarie vor intra în vigoare prevederile Regulamentului cu privire la furnizarea serviciilor publice de comunicaţii electronice, care va asigura un nivel mai înalt de protecţie a consumatorilor, în special a intereselor economice a acestora, şi va stimula creşterea gradului de accesibilitate şi de calitate a serviciilor din acest sector".

Potrivit lui, s-a hotărît lansarea campaniei respective pentru că analiza petiţiilor, apelurilor telefonice adresate Agenţiei de către consumatori, întîlnirile cu ei arată un nivel insuficient de informare şi de cunoaştere a drepturilor de consumator.

Varaniţa a menţionat că "ANRCETI va întreprinde o serie de acţiuni de informare, printre care elaborarea şi publicarea pe pagina sa electronică www.anrceti.md a unui ghid pentru consumatori, mediatizarea campaniei de informare prin intermediul presei, organizarea unui sondaj de opinie privind gradul de satisfacţie a consumatorilor asupra calităţii serviciilor".

Şeful Direcţiei monitorizare şi control a ANRCETI, Victor Muradu, a spus că consumatorul are dreptul să solicite prestatorului înlăturarea neajunsurilor la prestarea serviciilor potrivit contractelor încheiate. Solicitarea acestuia trebuie examinată în decurs de 15 zile.

Muradu a menţionat că "dacă consumatorul nu a primit răspuns la plîngerea sa sau nu este satisfăcut de răspunsul primit, atunci are dreptul să se adreseze la Agenţie sau în instanţa de judecată".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?