Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Autobuze noi pe străzile din capitală

10 feb. 2014,, 10:35   Societate
6871 0
Foto: timpul.md
Două autobuze noi vor fi puse în circulație pe străzile capitalei în această săptămînă. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale transport a capitalei, Igor Gamrețki, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

Autobuzele, care au fost produse în Belarus, urmează a fi testate timp de cîteva luni, în cadrul unui proiect inițiat de municipalitate în vederea reînnoirii Parcului Urban de Autobuze. Una dintre soluțiile propuse de autorități în aceste sens este asamblarea autobuzelor la Chișinău cu piese procurate din Belarus.

„Am primit două autobuze spre testare din Belarus, de marca Maz, cu motor Mercedes, cu trei uși și cu două uși. Este un model de autobuz contemporan, iar în zilele următoare vor fi puse în circulație. Va fi exploatat pentru a ne putea face o concluzie. Ulterior vom merge în vizită în Belarus”, a anunțat Gamrețki.

Costul unui autobuz procurat din Belarus este de circa 100 de mii de dolari.

Menționăm că autoritățile municipale examinează și posibilitatea constituirii unui parteneriat public-privat în vederea dezvoltării Parcului Urban de Autobuze. Pentru asigurarea transportului de pasageri în capitală e nevoie de 150 de autobuze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?