X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Parcul Urban de Autobuze din capitală va fi reînnoit

21 ian. 2014,, 09:00   Societate
4438 0
Foto: privesc.eu
Primăria capitalei ar putea pune în aplicare un proiect similar celui de asamblare a troleibuzelor și în cazul Întreprinderii Municipale „Parcul Urban de Autobuze”. Autoritățile municipale sînt deocamdată în căutarea unei soluții pentru problema autobuzelor vechi. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale transport, Igor Gamrețki, pentru NOI.md.

Funcționarul a precizat că în scurt timp, la Chișinău vor fi aduse și testate două autobuze noi, procurate din Belarus. Potrivit lui Igor Gamrețki, după ce vor fi testate, municipalitatea ar putea începe asamblarea autobuzelor la Chișinău, cu piese din Belarus.

„Nouă ne trebuie autobuze mai ieftine, dar de o calitate bună. Cred că vom merge fie pe ideea concesionării Parcului Urban de Autobuze, fie pe asamblarea autobuzelor la Chișinău. Asamblarea este mai convenabilă, pentru că astfel se economisesc sume importante de bani, concesionarea presupune însă anumite riscuri. Acum au loc consultări, iar în două-trei luni vom lua o decizie în acest sens”, a comunicat Gamrețchi.

Funcționarul nu a putut spune care ar fi prețul unui autobuz asamblat la Chișinău, dar a precizat că suma de 200 de mii de euro pentru un autobuz nou este exagerată. Pentru asigurarea transportului de pasageri în capitală e nevoie de 150 de autobuze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?