X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Vicepremier: Noi nu recunoaștem ultimatumurile înaintate de KGB-ul transnistrean

28 ian. 2014,, 14:22   Societate
3670 1
Foto: tribuna.md
Reprezentanții OSCE se arată îngrijorați de solicitarea autorităților din regiunea transnistreană privind retragerea din orașul Bender a tuturor structurilor de forță controlate de Chișinău. Poziția a fost exprimată de reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, care a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Oficialul OSCE a adat asigurări că organizația pe care o reprezintă va face tot posibilul pentru a ameliora situația creată.

„Această problemă nu se regăsește în mandatul meu, cu toate acestea, sîntem îngrijorați și vom face tot ce putem pentru a contribui la clarificarea situației. Mandatul meu are o misiune foarte clară – de a menține pacea, dialogul politic dintre cele două părți”, a precizat Bogojevic.

De cealaltă parte, Eugen Carpov a declarat că autoritățile de la Chișinău resping orice fel de ultimatumuri venite din partea structurilor de la Tiraspol. Potrivit lui Carpov, există o serie de acte juridice și mecanisme care reglementează situația din zona de securitate.

„Noi nu recunoaștem mesajele care reprezintă ultimatumuri din partea unor structuri din stînga Nistrului. Situația din zona de securitate este reglementată de anumite documente ce au fost semnate, există instituții care sînt responsabile de dirijarea situației”, a remarcat oficialul.

Carpov a mai precizat că problema se află pe agenda Comisiei Unificate de Control și urmează a fi examinată.

Menționăm că săptămîna trecută KGB-ul autoproclamatei RMN a cerut conducerii organelor de drept ale Republicii Moldova să întreprindă toate măsurile pentru retragerea din Bender a tuturor subdiviziunilor poliției și altor structuri de forță, timp de o lună.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?