Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

KGB-ul transnistrean cere Chișinăului să-și retragă toate structurile de forță din regiune

23 ian. 2014,, 12:17   Societate
5223 0
Foto: bendery.ru
KGB-ul autoproclamatei RMN a cerut conducerii organelor de drept ale Republicii Moldova ”timp de o lună să întreprindă toate măsurile pentru retragerea din Bender a tuturor subdiviziunilor poliției și altor structuri de forță și organe ale puterii Republicii Moldova, inclusiv oficiul ÎS „Registru””. Reprezentanții Tiraspolului declară că aflarea acestor structuri în Zona de securitate „contravine deciziilor Comisiei Unificate de Control”.

Potrivit declarației KGB-ului transnistrean, „scopul acestor măsuri este de a evita tensionarea și destabilizarea situației pe malurile Nistrului”. „Scopul principal este discreditarea şi deteriorarea formatului trilateral existent al operaţiunii de menţinere a păcii, desfăşurate cu participarea Rusiei. Pentru aceasta se realizează sporirea, necoordonată cu CUC, a prezenţei structurilor de forţă ale Moldovei în oraşul transnistrean Bender, care este o zonă cu regim de securitate sporit. Potrivit informaţiei deţinute de KGB, poliţia din Bender are ca sarcini principale intensificarea prezenţei structurilor administrative şi de forţă ale Republicii Moldova pe teritoriul RMN, precum și crearea permanentă a focarelor de tensiune prin provocări în privinţa organelor de drept ale Transnistriei”, se spune în declaraţie.

Pretinsul KGB mai declară că „deţine informaţii veridice că Inspectoratul General de Poliţie şi MAI al Republicii Moldova au elaborat un plan de acţiuni pentru activizarea Inspectoratului de Poliţie din Bender şi o listă de activităţi operative sub formă de acţiuni „represive” împotriva cetăţenilor RMN”.

Autorii declarației afirmă că în anul 2013, în Zona de securitate au fost înregistrate peste 50 de acțiuni provocatoare din partea Chișinăului, la care au participat activ angajații Inspectoratului de Poliție din Bender.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?