X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Spionaj: Îndoieli la Berlin în legătură cu un posibil acord cu SUA

14 ian. 2014,, 14:00   Externe
3109 0
Foto: obozrevatel.com
Germania are speranțe reduse să ajungă la un acord cu Statele Unite asupra interzicerii spionajului reciproc, potrivit mass-media germane care a citat luni surse din cadrul serviciilor de informații, scrie AFP.

'Nu obținem nimic', a mărturisit în ediția de marți a cotidianului Süddeutsche Zeitung (SZ) o sursă din cadrul serviciilor germane de informații (BND) care participă la discuțiile angajate ca urmare a dezvăluirilor făcute de fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate din SUA (NSA) Edward Snowden legate de vastul program de spionaj ce a vizat și Germania.

După cum a menționat cotidianul din Munchen, în rîndul delegației germane domnește supărarea pînă într-acolo încît un oficial cu rang înalt a afirmat: 'Americanii ne-au mințit', conform sursei amintite.

Postul german de televiziune NDR a transmis aceleași informații cu privire la starea negocierilor în curs.

Potrivit SZ, americanii refuză, de exemplu, să precizeze data de la care este spionat telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel și ce alți oficiali germani au fost sau sînt supravegheați.

Un purtător de cuvînt al guvernului german a refuzat să comenteze informațiile difuzate, mulțumindu-se să afirme: 'negocierile continuă'.

În toamnă, după ce a fost adus la cunoștința opiniei publice că mobilul cancelarului Angela Merkel este posibil să fi fost spionat de Statele Unite, Germania l-a convocat pe ambasadorul american la Berlin pentru a-i cere explicații, un gest rar între aliați.

Ulterior, o delegație de responsabili germani s-a deplasat în Statele Unite pentru a încerca să creioneze cadrul unui acord pentru excluderea spionajului reciproc, în timp ce o delegație parlamentară americană a efectuat o vizită la Berlin pentru a încerca să tempereze tensiunile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?