Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dosar penal pe marginea referendumului local din Găgăuzia

9 ian. 2014,, 12:40   Societate
5152 1
Foto: moldova.org
Procuratura Generală a dispus începerea urmării penale pe faptul samavolniciei comise în procesul organizării referendumului în UTA Găgăuzia. Asta după ce Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat, ilegal, la finele lunii noiembrie, două hotărîri cu privire la desfăşurarea unui referendum local care vizează vectorul politicii externe a Republicii Moldova.

Deși, anterior, Judecătoria Comrat a calificat drept ilegale hotărîrile emise și a dispus anularea acestora, procedura de inițiere a referendumului nu a fost stopată. În acest sens a fost constituită o comisie electorală pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului şi alocate mijloace bugetare, suma respectivă fiind aprobată în bugetul UTA Găgăuzia pentru anul 2014.

Potrivit procurorilor, prin acţiunile respective sînt încălcate prevederile Constituţiei, Codului electoral şi ale altor acte legislative. Conducerea urmării penale pe marginea acestui caz este asigurată de procuratură.

Menționăm că referendumul privind dreptul la autodeterminare externă a populației din Găgăuzia ar urma să aibă loc pe 2 februarie 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?