X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peste 100 de moldoveni, în mijlocul războiului din Sudanul de Sud

24 dec. 2013,, 14:50   Societate
5080 1
Foto: obozrevatel.com
Peste 100 de moldoveni ce lucrează pentru grupul de companii „Ascom” s-au pomenit în mijlocul conflictului violent izbucnit acum zece zile în Sudanul de Sud. Adevărul scrie că aceștia traversează pe o barjă rîul Nil de-a lungul căruia sînt peste 20 de posturi militare, relatează NOI.md.

„Îmi pare lipsită de logică decizia de a evacua oamenii cu o barjă ce pluteşte cu 3-7 kilometri pe oră, pentru a ajunge într-o localitate aflată la o distanţă de 500 de kilometri, în condiţiile în care, de-a lungul rîului sînt peste 20 de posturi militare, iar ţara este cuprinsă de război civil“, a menționat un moldovean aflat la Hartum, Ion Strelnicov.

Ana Taban, şefa serviciului de presă al Ministerului de Externe a specificat că situaţia este monitorizată în permanenţă de angajaţii instituţiei. „În prezent, MAEIE întreprinde măsurile necesare pentru a readuce în ţară cei peste 100 de muncitori moldoveni“, a precizat Ana Taban.

În Sudanul de Sud s-a declanşat un conflict de natură civilă între partizanii fostului vicepreşedinte Riek Machar şi cei ai preşedintelui Salva Kiir. Regiuni întregi sînt bombardate din aer, iar printre cei care au avut de suferit sînt şi reprezentanţi ai ONU.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?