X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chirtoacă este o catastrofă administrativă pentru chișinăuieni – declarație

19 dec. 2013,, 17:58   Societate
4049 0
Foto: vipmagazin.md
Fracțiunea Partidului Comuniștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău califică drept ilegală ședința de astăzi a aleșilor locali la care a fost aprobat în prima lectură bugetul municipal pentru anul 2014. Declarația a fost făcută imediat după ședința CMC de către consilierul comunist, Valentin Todercan, transmite NOI.md.

Valentin Todercan susține că prin convocarea acestei ședințe au fost încălcate prevederile Legii cu privire la administrația publică locală. ”O ședință poate fi convocată cu cel puţin trei zile înainte de desfăşurare, iar ședințele extraordinare pot fi organizate doar în cazul unor calamități naturale, epidemii, și nicidecum în cazul aprobării bugetului. În plus, bugetul este unul antisocial. Primarul general este o catastrofă administrativă pentru chișinăuieni. Doar din punctul ăsta de vedere putea fi convocată această ședință”, a declarat consilierul comunist.

Anterior comuniștii solicitau majorarea cifrei veniturilor și cheltuielilor la bugetul pentru 2014 cu 200 de milioane de lei. Propunerea acestora n-a fost însă susținută, iar astăzi bugetul a fost aprobat în prima lectură cu votul a 26 de consilieri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?