Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Istoria se repetă: Bugetul capitalei pentru 2014 a fost transmis la reexaminare

2 dec. 2013,, 18:24   Societate
6681 0
Foto: publika.md
Proiectul de decizie cu privire la bugetul capitalei pentru anul viitor a fost transmis la reexaminare. Acesta nu a acumulat la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat în prima lectură, transmite NOI.md.

Gîlceavă mare a făcut fracțiunea comuniștilor, care a solicitat majorarea cifrei de venituri și cheltuieli cu 200 de milioane de lei. „Propunem investiții de 100 de milioane de lei pentru scara cascadei din Parcul Valea Morilor, 36 de milioane de lei pentru alimentația elevilor claselor a V-IX din gimnazii, 33 de milioane pentru sistemul sănătății etc. Nu vom vota bugetul în cazul în care aceste propuneri nu vor fi susținute”, a declarat președintele fracțiunii PCRM, Boris Golovin.

În context, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a subliniat că „luînd în considerare limitele legislației în vigoare, putem vorbi despre modificarea parametrilor la venituri și cheltuieli cu 40 de milioane, dar în niciun caz cu 200 de milioane de lei”.

La rîndul său, consilierul PLDM Ghenadie Ivașcenco s-a arătat nemulțumit de faptul că PCRM a propus doar cum să fie cheltuiți cei 200 de milioane de lei. „S-a prezentat descifrarea cheltuielilor, dar nu și a veniturilor. De unde luăm acești bani? Totuși este vorba despre 200 de milioane de lei, o sumă consistentă”, a precizat Ivașcenco.

În cele din urmă, fracțiunea comuniștilor a solicitat o pauză, ca apoi să revină în sală și să se abțină de la vot. Proiectul de decizie a fost susținut de către 23 de consilieri, fiind transmis la reexaminare.

Potrivit proiectului de decizie privind bugetul pentru 2014, la partea de venituri sînt planificate peste 2 miliarde 660 de milioane de lei, iar pentru cheltuieli – 2 miliarde 800 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?