X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sindicatele pledează pentru transparența și controlul asistenței externe pentru Moldova

9 dec. 2013,, 11:34   Societate
2193 0
Foto: noi.md
Sindicatele susțin că finanțarea externă a Republicii Moldova trebuie să fie transparentă și minuțios verificată. Această opinie a fost enunțată de către conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova la (CNSM) în cadrul unei întrevederi cu experții Băncii Mondiale (BM).

Agenția ”INFOTAG” comunică, cu referire la serviciul de presă al CNSM, că liderul acesteia, Oleg Budza, le-a propus experților să instituie un monitoring asupra fondurilor oferite Republicii Moldova.

Budza a subliniat interesul sindicatelor pentru ca acești bani să contribuie la obiectivul major: îmbunătățirea situației social-economice din țară, nu să fie cheltuiți contrar destinației.

La solicitarea experților, Budza a relatat despre situația de pe piața muncii, nivelul de studii și de calificare a tinerilor.

„Sîntem îngrijorați de soarta tinerilor noștri, nevoiți să plece peste hotare în căutarea unor salarii și a unor condiții de trai mai bune. De aceea, pledăm pentru perfecționarea sistemului de remunerare a muncii și a Legii Învățămîntului, astfel ca tinerii să rămînă în țară”, a declarat liderul sindicalist.

Vicepreședintele CNSM, Petru Chiriac, și-a exprimat îngrijorarea vizavi de reducerea, an de an, a populației apte de muncă. Din acest motiv sindicatele pledează pentru studii mai bune și salarii mai mari.

Interlocutorii au discutat despre experiența altor țări care se confruntă cu migrațiunea în masă a populației.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?