X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Temerile "Parteneriatului Estic"

29 noi. 2013,, 02:03   Externe
11685 9
Foto: kremlin.ru
La conferința "Estimările Parteneriatului Estic: provocări politice și agenda pentru viitorul societății civile", care a avut loc pe 28 noiembrie, în cadrul summit-ului "Parteneriatului Estic", la Vilnius, peste 400 de delegați au discutat nu despre proiectul "Parteneriatului Estic", ci despre Rusia, transmite REGNUM.

Delegații au comunicat într- un forum public, moderat de deputatul lituanian în Parlamentul European, profesorul Leonidas Donskis. În ciuda temei anunțate, aproape toți vorbitorii s-au referit la rolul Rusiei în proiectul "Parteneriatului Estic". Astfel, în timpul dezbaterii au răsunat teze privind "Presiunea fără precedent a Rusiei" asupra țărilor din cadrul "Parteneriatului estic", necesitatea de asistență pentru societatea civilă care să-și afirme drepturile în Ucraina, că, dacă UE va "ceda Ucraina", "apetitul lui Putin doar va crește".

În general, delegații au fost de acord cu faptul că în geopolitică este difcil să discuți cu "regimurile autoritare", deoarece UE utilizează " metode clare și transparente" , iar Rusia – negocieri secrete. "Sîntem o asociație prea complexă", - a declarat unul dintre delegați, referindu-se la Uniunea Europeană. Ca subiect separat s-a discutat despre Belarus, unde după cum au remarcat participanții, încă mai există deținuți politici, iar guvernul nu prezintă niciun semn de liberalizare.

În perioada 28-29 noiembrie, la Vilnius, Lituania, are loc summit-ul "Parteneriatului Estic".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?