Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4010

Valeriu Lazăr: Prezența masivă a statului în economie frînează dezvoltarea domeniilor

22 noi. 2013,, 13:19   Economie
4903 6
Foto: noi.md
Prezența masivă a statului în economie este factorul ce frînează dezvoltarea unor domenii, iar retragerea statului din acestea reprezintă o reformă structurală ce va permite atragerea investițiilor străine directe și stimularea creșterii economice. Această opinie îi aparține viceprim-ministrului, ministrului economiei, Valeriu Lazăr, și a fost exprimată de el în cadrul ședinței „Diplomatic Economic Club”, transmite NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, Diplomatic Economic Club este o platformă de comunicare a Ministerului Economiei cu ambasadorii și consilierii economici ai reprezentanțelor diplomatice acreditate în Moldova.

Discuția recentă a fost dedicată procesului de privatizare din Republica Moldova și promovării ofertelor investiționale peste hotare. La reuniune au participat 17 ambasadori și consilieri economici, directorul Agenției Proprietății Publice, Valeriu Triboi, și directorul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO), Dona Școla.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a făcut o prezentare a întreprinderilor ce urmează a fi privatizate în această toamnă, precum şi a celor 13 întreprinderi care urmează a fi scoase spre a fi privatizate prin intermediul concursurilor individuale, pe parcursul anului viitor. Potrivit lui Valeriu Lazăr, acum orice întîrziere măreşte riscul ca întreprinderile din anumite domenii să nu mai fie atractive.

Sarcina consultanților investiționali care vor fi contractați pentru privatizarea acestor întreprinderi, va fi de a promova oferta în rîndul potențialilor investitori și de a propune soluțiile optime în fiecare caz în parte.

Odată cu privatizarea, investitorii vor avea posibilitatea să participe la dezvoltarea proiectelor parteneriatului public-privat, urmînd a fi inițiate proiecte în toate domeniile sociale: educație, cultură, sport, medicină etc.

Întîlnirea cu diplomaţii a avut loc în cadrul seriei de acțiuni întreprinse pentru promovarea obiectelor scoase la privatizare de guvern, dar și pentru a asigura transparența acestor proceduri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?