Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Banca Europeană pentru Investiţii a alocat 20 de mil. de euro pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova

20 noi. 2013,, 14:30   Economie
3767 0
Foto: newschannel.ro
Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a acordat un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova, comunică NOI.md. Acești bani vor fi alocaţi de către „Mobiasbanca - Groupe Société Générale”, care a semnat acordul de împrumut corespunzător.

Semnarea acestui acord reprezintă o nouă etapă a istoriei de succes a parteneriatul dintre Mobiasbancă şi BEI, început în 2010. Preşedintele „Mobiasbanca - Groupe Société Générale”, Ridha Tekaia, a menţionat că, datorită semnării acordului cu BEI, Mobiasbanca va avea posibilitatea să ofere sprijin segmentului corporativ pentru dezvoltarea şi consolidarea businessului prin accesul la finanţarea pe termen lung (pînă la 10 ani) cu o dobîndă competitivă, necesară pentru investiţii, dar şi a capitalului circulant și a leasingului financiar. Suma creditului va putea fi primită atît în euro, cît şi în dolari SUA. Adiţional, una dintre priorităţi este oferirea unui grant în sumă de 30% companiilor corporative şi medii, dar şi municipalităţilor implicate în iniţiative ce ţin de domeniul eficienţei energetice şi de mediu, ceea ce corespunde şi politicii de responsabilitate socială a ”Mobiasbancă”. Aceste facilităţi sînt oferite în conformitate cu priorităţile BEI de a oferi acces la finanţare pentru perioade îndelungate de timp întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

Acest tip de finanţare va sprijini restructurarea economică, diversificarea, precum şi consolidarea competitivităţii sectorului IMM-urilor din Republica Moldova. Fondată în 1958, BEI este instituţia financiară a Uniunii Europene, acţionare ale căreia sînt cele 28 de ţări-membre ale UE. BEI susţine dezvoltarea sectorului privat, infrastructurii sociale şi economice şi acţiunile împotriva schimbărilor climatice.

Banca acordă finanţare pe termen lung proiectelor de investiţii în peste 150 de ţări ale lumii. Fiind o subdiviziune a grupului Société Générale, Mobiasbanca este una dintre cele mai mari bănci comerciale din Moldova, care deserveşte peste 96 mii de clienţi activi din sectoarele businessului corporativ şi mic, precum şi a aceluia din sectorul privat. „Mobiasbanca – Groupe Société Générale” îşi extinde continuu reţeaua de filiale şi agenţii, care în momentul de față numără 53 de unităţi, pentru a fi mai aproape de clienţii săi în toate regiunile Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?