X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă: După Vilnius, Transnistria va fi nevoită să accepte parcursul european al R. Moldova

12 noi. 2013,, 13:17   Societate
4444 6
Foto: noi.md
Dacă Ucraina va reuși să semneze la summitul de la Vilnius acordurile de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană, atunci autoritățile separatiste din stînga Nistrului vor fi nevoite să-și schimbe poziția față de parcursul european al R. Moldova. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unor dezbateri publice, de către premierul Iurie Leancă, transmite NOI.md.

Leancă susține că după Vilnius, Transnistria ar putea arăta ca o insuliță într-un ocean ce se supune acelorași reguli economice și comerciale. ”În fond, nu va putea exista în acest ocean o mică insuliță care se va baza pe alte norme și alte standarde. Este aproape imposibil. Sper foarte mult ca Ucraina să semneze aceste acorduri acum, pe 29 noiembrie, la Vilnius”, a declarat prim-ministrul.

Leancă susține că, pentru a reintegra țara, este nevoie, în primul rînd, de răbdare. ”Trebuie să demitizăm anumite lucruri. Deja în momentul în care vom parafa și vom da publicității textul acordului, vom discuta mult mai intens cu partea de la Tiraspol pentru a le explica încă o dată avantajele și posibilitățile pe care le oferă acest acord. Vom crea o presiune de jos în sus acolo în regiune pentru a flexibiliza conducerea de la Tiraspol să aibă o abordare mult mai realistă”, a subliniat Iurie Leancă.

Totodată, premierul se arată sigur că odată ce R. Moldova va obține succese pe calea integrării europene, fiindu-i create oportunități de dezvoltare, malul drept al Nistrului va deveni un punct de atracție pentru populația de pe malul stîng al rîului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?