X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Valeriu Lazăr a solicitat MAI să se autosesizeze în privinţa acuzaţiilor ce i s-au adus

12 noi. 2013,, 12:30   Societate
5040 3
Foto: noi.md
Viceprim-ministrul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să se autosesizeze în privinţa acuzaţiilor de corupţie lansate de producătorii de conserve moldoveni la adresa vicepremierului.

Potrivit Agenţiei "Infotag", luni, într-o conferinţă de presă, Lazăr a declarat că nu va tolera acuzaţiile neîntemeiate la adresa sa şi a Ministerului Economiei.

"Am expediat o scrisoare la MAI şi am solicitat o investigaţie în acest sens. Doresc să fie intentat dosar penal pe acest caz şi să fie dată o apreciere juridică. Cei care mă acuză fără a avea argumente ar trebui sancţionaţi", a subliniat Lazăr.

Ministerul Economiei a organizat un concurs pentru dreptul de activitate în parcul industrial de la Edineţ, la care, pe lîngă companiile autohtone Orhei-Vit şi Natur Bravo, a participat şi producătorul de sucuri şi pireuri din fructe T.B.Fruit (Ucraina).

Concursul a fost cîştigat de toţi cei trei participanţi, ceea ce a nemulţumit întreprinderile autohtone, care, într-o conferinţă de presă, l-au acuzat pe ministrul Lazăr că ar fi influenţat rezultatele în interesele companiei ucrainene.

Potrivit ministrului, faptul care îl descurajează cel mai mult în acest caz este nivelul managerilor întreprinderilor moldoveneşti care, în viziunea lui Lazăr, tot nu au înţeles ce înseamnă concurenţă într-o economie de piaţă.

"Unui dansator prost nu îi ajunge spaţiu", a comentat Lazăr, subliniind că ţine la imaginea Ministerului Economiei şi a sa personală, motiv pentru care le va apăra.

Valeriu Lazăr a mai anunţat că a trimis o scrisoare în legătură cu acest subiect şi Asociaţiei Producătorilor de Conserve, solicitîndu-le să-şi ceară scuze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?