Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ex-președintele Moldovei i s-a plîns fostului președinte al Estoniei

12 noi. 2013,, 10:16   Politică
4234 2
Foto: noi.md
Președintele PCRM, ex-președintele R. Moldova, Vladimir Voronin, s-a plîns pe actuala putere de la Chișinău fostului președinte al Estoniei, Arnold Ruutel. Potrivit agenției ”Infotag”, care face referire la serviciul de presă al PCRM, întrevederea celor doi foști șefi de stat a avut loc luni la Chișinău.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii părțile au discutat ”actuala situație politică din Moldova și regiune”.

”Voronin l-a informat pe Ruutel despre situația politică și social-economică catastrofală din țară, aducînd exemple evidente ale cursului antieuropean, antidemocratic și antipopular promovat de actuala guvernare. Părțile și-au exprimat speranța că într-un final țara va accede pe o cale stabilă de dezvoltare democratică spre bunăstarea poporului Moldovei”, se menționează în comunicatul PCRM.

Vladimir Voronin și Arnold Ruutel au menționat că ”în perioada mandatului lor prezidențial au fost puse baze bune pentru cooperarea interstatală”. Ex-președinții și-au exprimat convingerea că ”această cooperare va fi dezvoltată în continuare spre binele popoarelor celor două țări”.

Președintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, s-a aflat într-o vizită oficială în Moldova în septembrie anul curent. În cadrul vizitei oficialul estonian a avut întrevederi cu conducerea Moldovei și de o manieră categorică a susținut cursul de integrare europeană a R. Moldova. Totodată, Toomas Hendrik Ilves a criticat forțele politice care se opun integrării Moldovei în UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?