Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Plahotniuc comentează reacția PCRM la inițiativa de a fi lipsiți de imunitate

5 noi. 2013,, 11:01   Politică
4312 7
Foto: noi.md
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, salută proiectul înaintat în parlament de către coaliția de guvernare cu privire la lipsirea deputaților de imunitatea parlamentară. În prima postare plasată pe blogul său Plahotniuc a spus că un motiv pentru care a refuzat mandatul de deputat este imunitatea, care nu trebuie să protejeze aleșii poporului.

Totodată, democratul susține că i s-a părut de-a dreptul comică reacţia comuniştilor cînd au aflat că ar putea rămîne fără imunitate. “Frica i-a zăpăcit aşa de tare, încît au început să ne explice cum e în Europa – brusc, ţările UE au devenit scut de apărare pentru ei. Ceea ce nu ştiu însă comuniştii este că în ţările europene imunitatea nu este folosită de parlamentari pentru a se ascunde de lege, pentru a calomnia, pentru a agresa oamenii legii atunci cînd îşi fac datoria, pentru a bloca activitatea instituţiilor statului”, a spus Plahotniuc.

De asemenea, fostul deputat s-a întrebat cum este îndreptat împotriva PCRM proiectul privind imunitatea deputaților. “Şi cum e îndreptat împotriva lor? Nu pot să-şi ţină limba în gură şi să calomnieze mai puţin? Nu pot să-şi stăpînească nervii, să nu mai bruscheze şi agreseze forţele de ordine? Nu pot să renunţe la abuzurile pe care le fac, ascunşi în spatele imunităţii? Pentru ce le trebuie comuniştilor această imunitate parlamentară?” a întrebat democratul.

Potrivit lui, deputații PCRM au nevoie de imunitate “ca să nu răspundă pentru momentele în care îşi scapă nervii de sub control, pentru a putea face în continuare politica "bîtei" aplicate în capul adversarului politic”.

“Eu sper că nu toţi deputaţii din PCRM împărtăşesc opinia unora care vor să fie protejaţi în continuare pentru abuzurile pe care le fac, sub această imunitate parlamentară. Vom încerca să discutăm cu ei, cu fiecare în parte şi sper să putem să-i convingem să voteze această inițiativă”, a încheiat Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?