X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Deputatul PL, Valeriu Munteanu, adresează un apel către președintele, Nicolae Timofti

29 oct. 2013,, 10:54   Politică
4305 1
Foto: noi.md
Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, scrie pe blogul său că sinuciderile înregistrate în rîndul soldaților Armatei Naționale sînt rezultatul neprofesionalismului unor oameni de stat, care în numele „liniştii” din Coaliţia de Guvernare Pro-europeană, preferă să tolereze orice fărădelege, transmite NOI.md.

Liberalul susține că nimeni nu se sinucide din senin, dacă existenţa sa nu devine insuportabilă. ”Niciodată un soldat, care a fost respectat şi tratat cu înţelegere şi prudenţă nu se va gîndi la modelul nodului pentru ştreang sau nu va potrivi ţeava automatului de tip Kalaşnikov pe propria frunte, apăsînd cu indiferenţă pe trăgaci”, scrie Munteanu.

Deputatul consideră că soldații care s-au sinucis sînt jertfele algoritmului politic de la Chişinău. ”Sînt martirii, neprofesionalismului unor oameni de stat, care în numele „liniştii” din Coaliţia de Guvernare, preferă să tolereze orice fărădelege sau inacţiune a unor responsabili din domeniu. Domnule preşedinte, în calitatea dvs. de comandant al Armatei Naţionale cred că sînteţi obligat să semnaţi un decret”, adaugă deputatul.

Amintim că duminică, 27 octombrie, Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale anunța că tînărul s-a accidentat mortal în timpul serviciului de gardă la unul din posturile aflate pe teritoriul Taberei Militare 142.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?