Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

ONG: Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, trebuie demis (VIDEO)

28 oct. 2013,, 12:42   Societate
3957 1
Foto: noi.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, trebuie demis, în condițiile în care a admis un nou caz de sinucidere în rîndul soldaților Armatei Naționale. Opinia aparține președintelui Uniunii Civice pentru Democrație Directă, Ruslan Popa și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Ruslan Popa nu crede în versiunea autorităților precum că recent unul dintre soldați s-ar fi accidentat mortal cu o armă din dotare. ”După cum ni s-a spus, tînărul avea o rană mare în frunte. Cum avea el să se împuște? Noi credem că a fost mai mult un omor. Cadavrul victimei era plin de vînătăi de pe urma maltratărilor, dar ei vorbesc despre sinucidere”, a precizat președintele UCDD.

În context, UCDD a solicitat demisia ministrului Apărării. ”Noi cerem Procuraturii Militare să demareze investigații pe acest caz, iar ministrului Apărării să-și dea demisia. Vom monitoriza atent mersul anchetei pe acest caz și dacă vom vedea că iar încearcă să ofere un rezultat doar de ochii lumii, atunci vom ieși în stradă la proteste”, a subliniat Ruslan Popa.

Amintim că ieri, 27 octombrie, Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale anunța că tînărul s-a accidentat mortal în timpul serviciului de gardă la unul dintre posturile aflate pe teritoriul Taberei Militare 142.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?