X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

UPDATE Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă, pe ordinea de zi a CMC

24 oct. 2013,, 14:29   Societate
2883 0
Foto: noi.md
UPDATE 14.29. În cadrul ședinței CMC a fost instituită o comisie nominală privind organizarea procedurii de vot pe marginea desfășurării unui referendum de demitere a edilului.

Din cadrul Comisiei fac parte consilierul independent, Teo Cîrnaț, consilierul socialist, Elena Hrenova și consilierii comuniști Nicolai Pavlîcev, Igor Lupulciuc și Valerii Diozu.

Procedura de vot secret prin care aleșii municipali decid organizarea referendumului este deja în proces. Pînă la această oră au votat 24 de consilieri. Conform legislației în vigoare, consilierii au nevoie de voturile a 2/3 din aleșii locali.

UPDATE 10.19. Membrii Consiliului Municipal Chișinău urmează astăzi să examineze proiectul de decizie privind desfășurarea unui referendum de demitere a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Inițiativa propusă de comuniști și susținută de către socialiști este inclusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, transmite NOI.md.

Consilierii PCRM şi PSRM îl acuză pe Dorin Chirtoacă de promovarea unei politici degradante în Chişinău. ”Infrastructura urbei se ruinează din ce în ce mai mult. Drumurile sînt distruse. Fondul locativ degradează. Sînt distruse monumentele istorice şi de arhitectură. Sînt defrişate spaţiile verzi. În capitală continuă să se desfăşoare, în proporţii ameninţătoare, o adevărată bacchanalie a devastării generale, a corupţiei şi furtului flagrant, iar vina pentru acest lucru o poartă Dorin Chirtoacă”, notau recent comuniștii într-o declarație remisă presei.

Ca referendumul local să fie iniţiat de Consiliul Municipal Chişinău, decizia trebuie votată conform legislației în vigoare de cel puţin 34 de aleşi locali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?