Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Agenția pentru calitatea educației este o ”treucă” în plus – opinie

21 oct. 2013,, 16:06   Societate
4232 5
Foto: bhportal.ba
Agenția pentru calitatea educației este o structură suplimentară de care nu este nevoie, consideră prorectorul Universității Slavone, Ivan Caireac.

”Crearea acestei agenții reprezintă doar cheltuieli în plus, or, acest lucru va fi costisitor. Va fi nevoie de un edificiu nou, de calculatoare, transport de serviciu, salarii pentru noii colaboratori. Este o treucă și o structură în plus pentru cei cu carnete de partid, or, la noi acolo nu stau profesioniști, ci persoane cu carnet de partid”, a declarat Ivan Caireac pentru NOI.md.

Potrivit prorectorului noua structură, la fel ca cea anterioară, va fi puțin ineficientă. ”Era suficient departamentul care a funcționat pînă acum pe lîngă Ministerul Educației. Măcar acesta să fi fost de folos. Dar și acolo se ocupau nu cu ce trebuie, nu verificau calitatea programelor de studiu, nu mergeau pe la instituțiile de invățămînt, ci rodeau în zădar pantalonii”, consideră Caireac.

Prorectorul Universității Slavone crede că mijloacele destinate deschiderii acestei agenții mai bine ar fi folosite pentru îmbunătățirea alimentației în școli și pentru îmbunătățirea calității studiilor.

Amintim că, săptămîna trecută, deputații au votat pentru crearea Agenției pentru calitatea educației. Ministrul Educației, Maia Sandu, este convinsă că noua structură va vi utilă pentru activitatea sistemului educațional din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?