Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul examinează moțiunea PCRM. Leancă: Guvernul va continua sa muncească

17 oct. 2013,, 10:58   Politică
2468 0
Foto: noi.md
Deputații din Parlament au purces la examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Iurie Leancă. Moțiune a fost înaintată acum o săptămînă de către membrii Partidului Comuniștilor din Moldova, transmite NOI.md.

Astfel, prim-ministrul Iurie Leancă a prezentat raportului de activitate timp de 30 de minute, iar în aceste momente a început runda de întrebări-răspunsuri.

Prezentînd raportul, Iurie Leancă a spus că moțiunea PCRM este una politică și a îndemnat colegii din coaliție să se opună „loviturii pe care membrii PCRM intenționează să o adreseze Moldovei”.

“După acuzațiile de azi oamenii se întrebă ce urmează să se întimple cu Guvernul. Răspunsul este simplu. Guvernul va continua sa muncească ca oamenii să aibă un viitor european. Comuniștii spun lucruri șocante prin care compară UE cu acțiunile Germaniei naziste. Prins astfel de declarații comuniștii au încercat să ne certe cu partenerii din UE. Strategia comuniștilor este simplă, să dezbine situația” a spus Leancă.

Premierul a spus că acuzațiile PCRM vin pe măsură ce Republica Moldova se apropie de Summitul de la Vilnius.
“Noi tindem ca Moldova să se miște înainte să nu fie în capcana trecutului. Tara merita să trăiască visul european iar coaliția va transforma acest vis în realitate” a spus Leancă.

După înaintarea moțiunii de PCRM, socialiștii au declarat că o vor susține.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?