Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ultimă oră! Guvernul Leancă ar putea fi demis

10 oct. 2013,, 10:49   Politică
5901 6
Foto: noi.md
Membrii Partidului Comuniștilor din Republic Moldova au înaintat astăzi în plenul parlamentului o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de prim-ministrul Iurie Leancă, transmite NOI.md.

În textul moțiunii, reprezentanții PCRM declară că guvernul trebuie demis, deoarece este „format din aceiași funcționari acuzați de corupție care făceau parte din guvernul condus de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, demis pe 5 martie”.

În special comuniștii acuză executivul de pierderea controlului statului asupra BEM și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

“Guvernul a ignorat recomandările FMI de a participa la capitalizarea Băncii de Economii. A fost sfătuit să-și mențină statutul de acționar majoritar și să ia parte la capitalizare, însă aceste recomandări nu au fost luate în considerație. Actualul guvern jerpelește poporul în goana după pricopsirea de avere”, a spus deputatul PCRM, Galina Balmoș.

Președintele parlamentului, Igor Corman, a declarat că moțiunea de cenzură va fi supusă dezbaterilor la data de 17 octombrie.

Menționăm că parlamentul a votat componența guvernului și programul de activitate al acestuia pe 30 mai. Asta după ce guvernul condus de liderul Vladimir Filat a fost demis prin moțiune de cenzură la data de 5 martie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?